Innebär tunga dagar att jag måste börja om från början?

Text som jag publicerade på instagram för 2 veckor sedan som känns aktuell såhär i höstmörkret!

Idag är en av de där lite tyngre dagarna för mig. Jag känner frustration över vissa saker i mitt liv som jag inte kan påverka och att jag för tillfället är hindrad från att fullt ut ägna mig åt det jag skulle vilja göra och att det känns som att jag står och stampar lite. Det är svårt att se skogen för alla träd som är i vägen liksom.

Motivationen är inte på topp. Och i morse satt jag ska erkännas där och var ganska tjurig vid mitt skrivbord, skickade några gnälliga sms och kände mig allmänt eländig. Förkyld var jag också. Mulet var det. Mensvärk hade jag. Ja, ehm, ni fattar. Jag var ingen rolig tjej helt enkelt. Blev rädd för att ha fallit tillbaka i den bitterhet, vilsenhet och dåliga självkänsla som så länge var mitt ”daily mode”.

Men när jag satt där, såg jag en person i min facebook-feed och drog mig till minnes ett så himla fint och viktigt samtal vi hade häromdagen där vi pratade om det här med dåliga dagar. Hur vi båda med våra hyfsat dysfunktionella bakgrunder när vi har en dålig dag kan fastna i tänket ”Hade jag inte kommit längre än såhär i min bearbetning? Måste jag börja om från början igen nu?”. Hur man direkt slår på sig själv. Och hur det i praktiken aldrig är så sen. Man har inte fallit tillbaka. Det handlar aldrig om det. Men man är så jävla rädd för det. Så otroligt jäkla rädd för att trilla tillbaka in i mörker och maktlöshet. Rädd för att stå där, famlande, ensam och svag. Klart som fasiken att det väcker skräck i en! Vi är ju inte mer än människor!

Men oftast är det ju faktiskt bara livet vi fallit för. Och det går upp och ner. Dåliga dagar kommer och går. Och ibland faller vi kanske tillbaka en bit. Men vi kommer alltid tillbaka. Det är viktigt att våga lita till det och våga lita till att det finns hjälp runtomkring en och att det aldrig gör en till en sämre människa för att man ber om hjälp. Inget arbete är förgäves och man ska aldrig skämmas för att man har en dålig dag. Att vara stark är inte att aldrig falla, utan det är att låta sig falla, våga slå sig hårt mellan varven men att sen alltid komma igen!

39c9870ea11da10e2849ddfc1cb82e25

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *