Det omtalade ”flowet” i löpningen

Jag har verkligen aldrig funnit någon större glädje i att springa, det där ”flowet” som vissa säger att en kommer in i efter ett tag där allting bara känns lätt har jag verkligen aldrig upplevt. Jag har oftast sagt att om någon ser mig springa så är det för att någon jagar mig. Däremot har jag alltid velat vara en person som uppskattar att springa. Att annars brinna för sporter som kommer med ett stort lass utrustning har ibland sina nackdelar. Det vore så skönt att bara kunna snöra på sig ett par skor och vara klar. Slippa bulky luggage nån gång mellan varven så att säga.

Jag tycker också att det är tråkigt att springa själv, samtidigt vill jag inte springa med någon annan för att jag vill kunna bestämma mitt eget tempo. Därför tänkte jag att jag skulle testa Storytels löparskola. Den var bra tyckte jag, nivå ett alternerar 4 minuters rask gång med 1 minuts joggande i 25 minuter vilket var en bra början för en stel och otränad person som jag. Meningen är att en ska köra denna varannan dag och sedan när en känner sig redo går en vidare till nivå 2 osv. Målet är att kunna jogga 25 minuter utan avbrott och det ska bli spännande att se om det lyckas. Har aldrig sprungit 25 minuter i streck i mitt liv tror jag. Eftersom att jag nu håller på att trappa ut en medicin så hoppas jag att jag kanske ska bli lite mindre trött om dagarna och det ska ju hjälpa med motion. Om jag hittar flowet säger jag till 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *