Föreläsningar

”Du är inte jobbig, du HAR det jobbigt” – En föreläsning om skuld, skam och skillnaden en trygg vuxen kan göra.

I denna föreläsning berättar jag om mitt liv, om en uppväxt i en dysfunktionell familj med alkoholmissbruk, psykisk ohälsa och våld. Om hur många vuxna runtomkring mig såg att jag mådde dåligt men inte gjorde någonting. Och hur detta sedan ändrades när en vuxen såg mig och hjälpte mig att lägga skulden där den hörde hemma. Om en resa från att tro att det var mitt fel att det var som det var hemma hos mig och lägga all skuld på mig själv, om ätstörningar, självskadebeteende och dåligt mående till att förstå att det inte var jag som var jobbig, utan att jag HADE det jobbigt.

Jag berättar om min långa resa inom psykiatrin med massa diagnoser och mediciner innan jag kom till en person som såg vad det verkliga problemet var. Att jag var traumatiserad.

Och jag är långt ifrån ensam. Att barn som anhöriga inte uppmärksammas och får den hjälp och det stöd de har rätt till i tid kostar varje år samhället 52 miljarder kronor. Det är dags för oss vuxna att ta vårt ansvar. Och det finns hopp. Jag delar med mig av tips till dig som vuxen som möter barn som anhöriga. För du kan göra skillnad!

Jag fick hjälp att vända min bakgrund till något jag idag är mycket stolt över och kan göra något bra av. Den chansen vill jag att fler ska få!

Fler föreläsningar

Info om fler föreläsningar kommer inom kort

Skräddarsydda föreläsningar

Jag kan självklart skräddarsy föreläsningar utifrån Era behov och önskemål, tveka inte att höra av Er om ni har frågor eller funderingar eller vill boka en föreläsning!