Höstrusk och älgsafari

Nu är det höst på riktigt verkar det som. Idag har det regnat hela dagen, trodde att jag hade sovit till kvällen när jag vaknade i förmiddags då det var så mörkt av molnen. Men näpp. Bara hösten som gjort sitt intåg.

Jobbar helgen och stötte på en fin älg ute i skogarna på ön ikväll. Är ändå uppväxt med en viltsafaripark som granne men har aldrig sett så mycket älg där sammanlagt som jag ser härute många av mina jobbkvällar. De är verkligen majestätiska djur och jag är glad att de får ha sin plats här.

Sista dagarna har jag fått gjort en del saker som jag skjutit på länge, skickat in papper till skolan inför våren då jag ska skriva min kandidatuppsats, skickat in grejer till facket, bokat tid till veterinären för att kastrera, vaccinera och chippa lilleman, haft några möten och bokat telefontid med Södra angående att röja skog till våren. Kan annars skjuta väldigt länge på att ringa sådana samtal så jag är glad att jag fått det gjort. Jag har också betalat alla räkningar, supertråkigt men skönt när det är klart.

Det har varit ett stort beslut att gå tillbaka till heltidsstudier efter nyår, det är något som jag inte har kunnat göra på tre år på grund av min ptsd och utmattning. Under dessa tre år har jag gått ifrån att vara ganska vilsen till att idag känna att mina rötter växer sig starkare och starkare. Jag är på en så mycket bättre plats i livet nu och jag är faktiskt lite peppad på att skriva uppsats. Det lär jag ångra att jag sagt när våren kommer dock, för det kommer säkert vara tufft. Det ska också bli skönt att få färdigt min utbildning. Ett alternativ som inte visade sig vara ett alternativ var att läsa på halvfart eller 75% men det var inget av de lärosäten som erbjuder socionomprogrammet som kunde hjälpa mig med det. Så det får bli heltid och det ska nog gå bra det också.

På måndag åker jag på nätverksträff med utbildare i BRA-samtal (Barns Rätt som Anhöriga) och det ska bli roligt att få höra om allas arbete! Jag kommer också att hålla en inspirationsföreläsning där om mina egna erfarenheter.

Snart är det också dags för höstens första BRA-utbildning. Jag är så tacksam över att jag i mina arbeten får möta så många fantastiska och inspirerande människor. Alla människor har verkligen en historia att berätta och vi kan lära oss mycket bara vi tar oss tid att verkligen se och lyssna på personen.

Sov gott och trevlig helg!

// Bonnie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *