Trötthet och sömn

Jag är fortfarande otroligt trött och börjar känna av den där nedstämdheten som ofta kommer till mig på hösten. Jag försöker att ta mig ut varje dag och gå eller jogga när det är ljust för att få lite dagsljus och visst är det fint(jag menar, se bilden) med höstens färger och naturen. Men jag måste bara tugga i mig att jag inte är en höstmänniska och att traumabehandling tar på krafterna.

Uttrappningen av medicinen flyter på, läkaren ringde förra veckan och vi beslutade att jag ska fortsätta utan. Kanske har tröttheten gett med sig litegrann och såhär i höstmörkret så är det ju faktiskt helt okej att vara lite trött. Jag försöker tänka så och min mamma peppar mig att försöka göra något mysigt av mörkret, så jag försöker duscha varmt med duschtvål som luktar gott, smörja mina torra armar, dricka te och göra en och annan ansiktsmask. Och såklart tända massa ljus. Och när jag behöver så tar jag lugnande och en sömntablett då och då. Mitt mål är att sova minst 10 timmar varje natt och inte vända på dygnet. Många tror att jag redan har vänt på dygnet då jag utan problem sover till 11.00 om jag inte ställer klockan, men faktum är att jag ändå går och lägger mig runt 23.00 haha! Jag har alltid behövt mycket sömn och därför blir det så sårbart i perioder då jag inte sover alls eller drömmer mycket mardrömmar. Två utmattningar på det och en ptsd-diagnos och du får ett sjujäkla sömnbehov. Minns inte när jag sist hade en dag då jag inte var trött. Jag försöker att acceptera att det är så, att jag inte har samma ork som vissa andra och det är ok. Det är inte kul. Men det är ok. Det måste få vara okej.

Idag skulle jag egentligen varit i Göteborg och hållit i dag 2 av BRA-utbildningen för ett gäng där. Men på grund av situationen med covid-19 fick vi stanna hemma och köra den digitalt i stället. Var lite nervös för hur det skulle gå men det löste sig prima och det blev fint häng! Det är otroligt roligt att få chans att utbilda så många olika professioner som jag får möjlighet att göra och det är roligt att fler och fler arbetsplatser uppmärksammar barn som anhöriga i sina verksamheter. Har utbildat allt ifrån rättspsykiatri, iva-vård, missbruksvård, psykiatri, onkologi, socialtjänst, frivilligorganisationer till habilitering. Så häftigt!

Nu ska jag sova igen, haha! Nattinatti!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *