Prestationsstormen

Livet för oss än hit, än dit. Saker går dåligt, saker går bra, saker går jättedåligt, saker går jättebra och vissa saker, de bara är. Det är de där sakerna som bara är som jag gillar bäst. Lugnet. Lugnet när stormen lägger sig. Stormen som gått hårt fram med en, ibland under en hel dag, ibland längre. Prestationsstormen. Prestationsstormen med vindar som väser. Du kan inte. Du kommer aldrig att klara det. Du är inte bra nog. Du duger inte. Du är fel.

Prestationsstormen är lurig. Den vill få oss att tro att det den väser är allmän sanning. Att alla tycker så. Och att det därför måste vara sant.

Det spelar ingen roll om man logiskt vet att så inte är fallet. För prestationsstormen skiter högaktningsfullt i vad du vet, så länge det inte handlar om hur värdelös du är. Så länge du inte ger vika.

Prestationsstormen kan ha olika röster. Min har det. Ibland är det min pappas röst, mina lågstadiemobbares röster och ibland är det min egen röst. Rösterna blir mer och mer samma, samma som min egen röst. Men innehållet, innehållet, det kommer ifrån det jag fick med mig i min barndom och under min uppväxt. Att aldrig räcka till, ständigt prestera för dåligt, att se ut på fel sätt, vara fel och göra fel.

Jag har blivit bättre och bättre på att hantera prestationsstormen. Protestera, acceptera och vänta ut, allt i ett. Känna känslorna en stund, skriva ner pepp till sig själv och sen ligga i sängen, tända ljus och bara ligga och skratta åt eländet. Titta på livet, vad man gjort, vilka man har i sin närhet och helt plötslig så är man där igen. I lugnet som bara är. Stormen har lagt sig för denna gången, den kommer tillbaka, det vet vi. Men för varje gång, slår vi den svagare och svagare. Så nu. I lugnet. Njut. Du är fantastisk, världen ligger för dina fötter. Du behöver inte vara på topp hela tiden. Ibland räcker det att bara vara. Du gör så gott du kan, jag vet det. Du krigar. Och jag ser. Njut. I lugnet. Nu.

 

Bild: http://weknowyourdreams.com/storm.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *